AktualitySoučasnost

Konečně dobrá zpráva: Obchod se smíšeným zbožím v Čachrově opět otevřen

Milá obsluha

Emeritní hostinský z restaurace Šedlbauer Ing.Honza Ježek nedávno prohlásil, že z Čachrova se pomalu stává obydlená zatáčka. To co bývalo kdysi možná vtipem se stalo krutou realitou. Infrastruktura se pomalu začala vytrácet před  očima, jen srovnejte současný s přelomem tisíciletí. V roce 2000 byla na Čachrově tato infrastruktura : pošta, škola, školka, 2 hospody a obchod se smíšeným zbožím. V roce 2020 nám zbyla již jen škola a školka, z plnohodnotné pošty se stala  služba „pošta partner“ kterou částečně vykonává Úřad městyse. Obě hospody a obchod průběhu 20 let  ukončily svou činnost.

Když jsem slyšel koncem ledna tohoto roku zvěsti, že se možná blýská na lepší časy, tak jsem tomu snad ani nevěřil. Ale ze snu se stala skutečnost, náš malý městys střediskový má díky  vietnamské rodině  Tống ĐảnHường (doufám,že jsem to napsal dobře 🙂 ) z Klatov opět „koloniál či konzum“.

Koutek lahůdek a ovoce a zeleniny

Noví obchodníci využili původní obchod paní Benešové č.p.29 a do něj doslova vestavěli komfortní minimarket. Od základních potravin, přes lahůdky, pečlivě přebrané ovoce a zeleninu, několik pultů s mraženého zbožím, několik regálů s cukrovinkami,nealko i alko nápoje, drogérie a není zapomenut ani koutek pro naše s jídlem naše zvířecí miláčky. A to vše 7 dní v týdnu 6:30 – 19:00 !!!  Vyzkoušel jsem dnes tj. v neděli a byl jsem velmi spokojen,v nově zrekonstruovaném krámku mne  přivítaly dvě příjemné a usměvavé prodavačky a vskutku velmi široký sortiment za rozumné ceny  !  Pokud  vám nějaké zboží chybí tak se můžete s obsluhou domluvit na objednání na další dny.  Za sebe musím prohlásit , že jsem velmi spokojen a budu se určitě často a pravidelně vracet. Myslím, že zvláště v této pandemické době kdy od pondělka budeme v totálním lockdownu a měli bysme se  co nejméně přesouvat a omezit pobyt v místech s velkou koncentrací lidí přišel tento obchod jak nazavolanou. Podívejte se na fotogalerii  abyste získali představu jak to vevnitř vypadá a hlavně neváhejte obchod navštívit.


 

Jan Kynčl

Majitel těchto stránek a zároveň jejich webmaster a šéfredaktor