Komunita Čachrov

Pár fotek z vernisáže „DVĚ + JEDEN“ – Obrazy nejen z okolí Čachrova

Zdeňka Hranáčová, Jarmila Štěpánková a Josef Pospíchal

Ve středu 25. července 2018 byla slavnostně zahájena výstava obrazů, grafik, kreseb a keramiky tří umělců klatovského regionu. Výstava představuje průřez dílem tří zralých osobností, které neformálně spojuje mnohaleté přátelství a poetický pohled na svět a formálně členství v uměleckém sdružení KT – ART.

Své práce zde vystavuje, nikoli poprvé, železnorudský výtvarník Josef Pospíchal. Jeho kreslené vtipy obletěly svět v rámci výstav kresleného humoru a známe je především z humoristického časopisu Dikobraz. Na výstavě je zastoupen kresbami, malbami a grafikami vážnějšího ražení, nicméně laskavé pochopení pro lidské slabosti zajiskří i tady.

Úspěšná učitelka výtvarného obozu ZUŠ Klatovy Jarmila Štěpánková prezentuje svou tvorbu třemi rozměrnými tisky a souborem maleb, především s přírodními motivy. Barevně nejsvěžejší je cyklus přírodních detailů z dohalické zahrady, který prozrazuje blízký vztah k místu.

Zdeňka Hranáčová vyučuje výtvarnou výchovu na klatovském gymnáziu a je členkou UVU Plzeňské oblasti. Souborem keramických váz – kamenů se zde představuje jako absolventka keramické školy v Bechyni, a jako malířka svými obrazy od Severního moře a obrazy z okolí Čachrova, kde žije.

Muzeum Šumavy Železná Ruda

úterý – sobota 9 – 17 (pauza 12.00 – 12.45)

výstava potrvá do 31. října 2018

 

Jan Kynčl

Majitel těchto stránek a zároveň jejich webmaster a šéfredaktor