Komunita Čachrov

Čachrov v obrazech

Pokud jste minulý týden narazili cestou po Čachrově a okolí na ženy skloněné nad plátnem nebo náčrtníkem, pak jste měli příležitost nahlédnout do „výtvarné dílny“ některé z účastnic krajinářského kurzu. Konal se v druhém srpnovém týdnu na čachrovské faře a jeho tématem bylo zachycení městečka a blízké krajiny. Během plenéru, který organizovalo Krajské vzdělávací centrum v Plzni ve spolupráci se spolkem Komunita Čachrov, proběhly doprovodné akce, jako beseda s klatovským sochařem Václavem Fialou, workshop s lukavickým malířem Mildou Kaslem a na závěr výstava obrazů a kreseb, které za čtyři dny malířky vytvořily.

A právě na vernisáži seznámila paní doc. Alena Šolcová její účastníky, včetně seminaristek a veřejnosti, s historií Čachrova, tvrze a zámku. Malba tvrze byla totiž společným námětem výše zmíněného středečního workshopu. Stejný námět, stejná technika a přesto vzniklo několik rozdílných obrazů s osobitým viděním reality.

Pokud jste si obrazy a kresby Čachrova neprohlédli na faře, budete mít příležitost o zářijovém víkendu (29. – 30. 9.), kdy svůj ateliér otevře veřejnosti jedna z účastnic plenéru v Čachrově č.p 4. Zdeňka Hranáčová.

O plánované akci bude včas informovat Komunita Čachrov.

 

Jan Kynčl

Majitel těchto stránek a zároveň jejich webmaster a šéfredaktor